Waar let je op bij het kopen van biologisch hondenvoer?

Heb je besloten dat ook jouw trouwe viervoeter vanaf nu biologisch gaat eten? Goed nieuws! Want er is tegenwoordig genoeg keuze aan biologisch voedsel. Je kunt biologische hondenbrokken kopen, of ga voor biologisch nat voer. Je kunt ook biologisch hondenvoer in blik kopen. In principe is er voor elke variant van hondenvoer ook een biologische optie. Om te zorgen dat je met het juiste product thuiskomt, moet je echter wel een aantal aspecten meenemen in je beslissing.

De leeftijd van je hond

Hoe oud is jouw dier en in welke levensfase zit hij of zij? In essentie is het leven van een hond op te delen in een aantal fases. Is jouw hond tussen de nul en twaalf maanden oud, dan is hij of zij nog een puppy. Pups hebben andere behoeften dan volwassen honden. Ze hebben minder sterke tanden en moeten bovendien nog groeien. Daarom hebben ze andere voedingsstoffen nodig dan oudere honden. Naast de fase waarin de hond een puppy is, onderscheiden we nog de junior, adult en senior. Je kunt ook kiezen voor biologisch hondenvoer dat geschikt is voor elke levensfase. Dit is vooral handig als je meerdere dieren hebt van verschillende leeftijden.

Het formaat van je huisdier

Ook de grootte van jouw hond is van belang bij het uitzoeken van biologisch hondenvoer. Een relatief kleine hond eet immers minder dan bijvoorbeeld een Deense dog. Daarvan hangt ook af hoeveel voer je in een keer kunt en wil kopen. Heb je een kleine hond? Dan volstaat een pak van maximaal vijf kilogram. Voor een echt grote hond kun je pakken kopen van wel tachtig kilo. Een grote hond eet veel en snel. Koop daarom voor een groter beest altijd ook een grote hoeveelheid voer, anders ben je er snel doorheen.

Welke soorten biologisch hondenvoer zijn er?

Wie heeft gekozen voor biologische voeding voor de hond, is nog niet klaar. Je moet hierna een aantal andere belangrijke beslissingen nemen. Wil je biologische hondenbrokken, of toch biologisch hondenvoer uit blik? Er zijn talloze opties en de keuze hangt af van jouw budget en huisdier.
Nat voer is ideaal voor honden die minder sterke kaken hebben. Ze komen er makkelijker doorheen. Het is dus voor een oude hond of juist een heel jonge pup de beste optie. Let wel op: biologisch nat voer voor je hond is vaak duurder dan brokken. Het is dan ook vaak voedzamer, dus wellicht hebben ze er minder van nodig.
Als nat voer niet voor jouw hond is, dan zijn er nog biologische hondenbrokken. Brokken doen het goed bij elke hond. Ze zijn voedzaam, je beest is er dol op en het is geen gedoe om de brokken te voeren. Ze zijn droog en redelijk kruimelvrij. Brokken zijn voor honden met een smaller bekje wel moeilijk te verwerken. Ze liggen bovendien zwaarder op de maag.

Biologisch hondenvoer met een speciaal doel

De ene hond is de andere niet. Ze verschillen in formaat, behoefte, lichaamsbouw en persoonlijkheid. Elke dierenliefhebber zal beamen dat honden gigantisch kunnen verschillen, en niet alleen aan de buitenkant. Dat betekent dus dat elke hond ook andere behoeften heeft. Daarom zijn sommige van onze trouwe viervoeters het beste verzorgd met een speciale voeding die helpt bij klachten en tekortkomingen.

Biologische hondenvoeding voor maag en darm

Ook honden kunnen last van hun organen hebben. Sommige dieren hebben chronisch last van hun maag of darmen. Dit kan te maken hebben met een aangeboren aandoening, een tekortkoming van het ras of gewoon domme pech. Andere honden hebben tijdelijk een probleem met hun maag en darmen, bijvoorbeeld omdat ze geopereerd zijn. Gelukkig is er voor alle viervoeters met last van hun buikje speciale voeding te koop. Biologisch hondenvoer tegen maag- en darmklachten vind je in de vorm van brokken maar ook nat voer en snacks.

Biologisch hondenvoer voor vachtproblemen

Het leukste aan een hond is vaak zijn zachte vacht. Die vacht wil je als baasje dan ook beschermen. Helaas zijn er sommige honden die last hebben van hun vacht. De haren vallen uit of ze hebben een huidaandoening waardoor ze veel krabben of last hebben van vacht en huid. Natuurlijk wil je jouw beste vriend dan van zijn lijden afhelpen! Daarvoor koop je dus biologisch hondenvoer bedoeld voor vachtproblemen en huidaandoeningen. Het eten is niet alleen voedzaam en goed voor milieu en dier, het is ook nog een remedie tegen de klachten waar jouw hondje mee te maken heeft. Een win-win situatie!

Biologisch hondenvoer voor de lijn

Maar liefst de helft van de honden en katten is te dik. Helaas vinden mensen het nog altijd lastig om in te schatten hoeveel het huisdier nodig heeft. We eten immers zelf ook wel eens te veel. Het lastige van een huisdier is dat hij of zij ook moeilijk kan aanvoelen wanneer er teveel gegeten is. Veel honden zullen altijd hun bak leegeten, ook als ze eigenlijk al genoeg voedingsstoffen binnen hebben gekregen. Wij moeten ze dus tegen zichzelf in bescherming nemen. Daarvoor bestaat er speciale dieetvoeding voor honden. Biologische dieetvoeding voor honden helpt ze om af te vallen of op gewicht te blijven, wanneer ze risico lopen te zwaar te worden.